Så går det till

Att mista en nära vän eller anhörig är en av livets mest omvälvande händelser.

Därför är det helt naturligt att du just nu känner dig osäker och orolig inför sådant som du kan ta hand om. Ett bra råd är att du inte behöver ha bråttom. Det här är inte en situation som man kan behärska på samma sätt som vardagliga saker i livet.

Med den här skriften hoppas vi att du ska få svar på dina första frågor. Skriften kan här läsas eller laddas ner i PDF-format, men du kan också beställa den kostnadsfritt från SBF eller komma in och hämta den hos oss på begravningsbyrån.
Ladda ner skriften ”Hur gör jag nu” (PDF)

Om någon dör i hemmet skall alltid läkare kontaktas först. Därefter kan man ringa till oss på begravningsbyrån och boka en tid för ett besök, eller om ni så önskar kan vi besöka Er i hemmet. Det finns också möjlighet att planera och beställa begravning direkt på vår hemsida. Innan besöket på begravningsbyrån finns det en del frågor som ni inom familjen kan diskutera:

  • När och var vill ni att begravningen skall äga rum?
  • Hade den avlidne någon önskan om att kremeras eller jordbegravas, eller andra önskemål?
  • Finns det någon grav inom släkten eller önskar ni en ny grav?
  • Ska ni ha en dödsannons och hur ska den vara utformad?
  • Ska begravningen vara i kretsen av de närmaste eller ska tid och plats skrivas ut i annonsen?
  • Ska det vara en minnesstund efter begravningscermonin och hur vill ni ha den utformad?

Det här är i stora drag vad vi pratar om på begravningsbyrån när ni besöker oss. Har ni inte talat om detta innan, så hjälper vi naturligtvis till med allt detta. Vi har erfarenheten och kan hjälpa Er med förslag och idéer i en svår stund. Tveka inte att ta kontakt med oss om ni undrar över något eller har frågor. Vi finns här för att hjälpa er.